Återblick Mossbylund 23-24 april 2022

Ett stenkast från havet på Skånes vackra Sydkust hittar du Hotell Mossbylund där vi i slutet av april, precis när våren är i sitt mest aktiva skede, träffades för en helg full av yoga, närvaro, god mat och spa. 

Under helgen utövade vi yin yoga, soft yoga och vinyasa flow, vi lyssnade till en föreläsning om Self Compassion, hade en workshop där vi fördjupade vår yogapraktik och lekte lite med armbalanser som Kråkan och Sidkråkan. 

Vi gjorde även andningsövningar, meditation och Yoga Nidra, allt med den röda tråden kring att bjuda in nytt och låta det man inte längre önskar lämnas kvar.

Dag ett hade vi aktiviteter mellan 8:30 och 15:00 och därefter fanns det tid för spa fram till kl 19:00. Halv åtta möttes vi i restaurangen för en tre-rättersmiddag. 

Söndagen inleddes med en underbar frukost och spa-tid fram till kl 11, och sen fortsatte vi yoga fram till klockan tre då vi skildes åt, fulla med ny energi och mjuka i kropp och sinne. 

Lite bilder från helgen

Detta ingick i retreatet:

 

 • Övernattning i dubbelrum på Mossbylund lör-sön 23-24 april 
 • Tillgång till spa lördag 15-19 samt söndag 7-11 
 • Lunch och fika lördag 
 • Lunch och fika söndag
 • 3-rätters middag lördag kväll (exkl dryck)
 • 2 Vinyasa Flow
 • 2 Yin yogaklasser
 • 1 meditation
 • 1 Yoga Nidra
 • 1 session med andningsövningar
 • 1 yoga workshop 

Såhär såg schemat ut:

Lördag 23/4 

8:30 – samling och presentation

9:00-10:15 Yin & Yang Yoga 

10:30-11:00 Föreläsning – Self Compassion

11:00- 12:00 Workshop – fördjupa din yogapraktik

12:00-13:00 Lunch

13:00- 13:30 Andningsövningar

13:30-14:45 Vinyasa Flow – Lotus Mudra

14:45- 15:00 Meditation Spring 

15:00-19:00 Spa

Söndag 24/4 

7:00-11:00 Spa

11:00-12:30 Vinyasa Flow – Twist it out

12:30-13:30 Lunch

13:30- 14:45 Yin Yoga

14:45- 15:00 Yoga Nidra

 

Yogan

Emilie tar dig på en upplevelse  i starka, flowiga Vinyasa-klasser där du utmanas att verkligen koppla rörelsen till andetaget och hitta en ljuvlig meditation i rörelse. Klasserna avslutas med en lång avslappning eller guidad meditation 

 

Iaa undervisar i mjuk SOFT Yoga där du genom små flöden öppnar upp kroppen för rörlighet och flexibilitet. Både Iaa och Emilie guidar dig äen i YinYoga där varje position hålls i 3-5 minuter för att arbeta på djupet med bindväv och ligament. 

Dina yogalärare

emilieBW_round2.png

Emilie

Emilie köpte sin första yogavideo på Sök och Finn i Malmö 1999 och sedan dess har yogan funnits i hennes liv. Efter några år som Body Balance-instruktör hittade hon Vinyasa Flow 2016 och kände att hon hittat hem. 

Emilie brinner för att skapa intelligenta, kreativa och lustfyllda yogaflöden där du utmanas både fysiskt och mentalt. Du kan hitta hennes egen yogapraktik på Instagram @gingerem_yoga och på www.gingerem.yoga och på YouTube

Hon har sedan flera år tillbaka en daglig meditationspraktik och inkluderar gärna meditation, andningsövningar och Yoga Nidra i sina klasser. 

Emilie bor sedan åtta år tillbaka i Sjödiken tillsammans med man och tre döttrar och arbetar förutom som yogainstruktör som UI/UX Designer. 

IaaBW_round_new.png

Iaa

Iaa körde sitt första yogapass 1999. Yogan blev en naturlig fortsättning på tidigare gymnastik- och baletträning. Efter ett antal år med yoga en gång i veckan åkte Iaa på en yogaresa till Italien. Med yoga flera gånger om dagen i alperna, dagliga andningsövningar, meditation och underbara vandringar tog yogan mer och mer över som träningsform. 

Iaa har testat många olika yogaformer och tycker det är spännande att ta del av yogans rika utbud. Iaa har gått olika intensivkurser och rest till Bali på yogaretreat, vilket var en underbar upplevelse. 2019 var det dags för Iaa att ta nästa steg i yogans värld. Under en termin gick Iaa en utbildning i Global yoga för att bli yogainstruktör. 

Iaa bor i Svedala med sambo och bonusdotter. Iaa är gymnasielärare och läromedelsförfattare i psykologi. Iaa håller även idrottskurser i bl.a. ledarskap och idrottspsykologi. Ett stort intresse är att läsa och skriva om forskning i psykologi och hälsa (se: https://www.iaahedin.se/)

Njut av ljuvliga Hotell Mossbylund

Det bästa med just vårt retreat

 • Vi kompletterar varandra som instruktörer, både i kunskap, erfarenhet och utbildningar. Tillsammans kan vi erbjuda dig en bredd av olika typer av yoga, meditation och andra upplevelser som kan hjälpa dig att komma närmare något i dig själv.
 • Kombinationen spa och yoga är underbar, då du både får det avslappnande – men också lättsamma- med spa, samtidigt som du får närvaron och möjligheten att utveckla både din fysiska yogapraktik och hitta sätt leva i lugn och harmoni även utanför mattan. 
 • Vi uppskattar god mat, lekfullhet, lättsamhet, samtal och närvaro. Alla är välkomna och vi håller ett utrymme för dig oavsett var du befinner dig på din yogiska resa och i livet. 
 • Vi har gjort flera uppskattade retreat tillsammans förut och vi har varit gäster på Mossbylund flera gånger och är väl bekanta med den goda maten, det underbara spat och de härliga rummen.