Unna dig en en ljuvlig höst retreat! 

Följ med på Connecting to Earth Retreat Bäddar & Ängar

30 september/1 oktober

Den här gången skapar jag en retreat för dig som yogat förut – det betyder inte att du måste ha uppnått en viss nivå, utan bara att du har lite hum om olika termer och uttryck och om hur du rör dig på mattan. 

Precis när hösten är på väg in i sitt mest underbara skede har jag planerat en grundande, men likaväl färgsprakande retreat på magiska Bäddar och Ängar, mitt bland Skånes böljande konturer. 

Denna retreat är för dig som älskar både rörelse och stillhet, som söker utmaningar och samtidigt vill landa. Det är för dig som vill ha höstens dofter i näsan och känna lite svett i pannan innan du når stillhet i meditation och Yoga Nidra.

Min Lioness Method är baserad i Vinyasa Flow, men innehåller en unik blandning av pulserande rörelse, integrerad styrka, dynamisk flexibilitet, allt kombinerat i roliga, kreativa flöden för hållbar styrka, livslång flexibilitet och inre harmoni.

Det är ett magiskt sätt att röra sig, kvinnligt, stark och graciöst! 

Jag kommer naturligtvis också leda dig mot fysiska utmaningar så som inversioner (huvudstående, underarmsstående, handstående, skulderstående) och roliga armbalanser i söndagens workshop.

Temat är Rotchakrat – ditt centrum för säkerhet, stabilitet och att vara grundad. Du kommer genomgående under retreaten ledas genom inspirerande, utvecklande ritualer kopplade till jorden, rotchakrat och din känsla av att vara jordad.

Jag hälsar dig varmt välkommen till denna retreat – jag lovar dig att den blir oförglömlig! 

/Emilie | Yoga Lioness

Detta ingår i retreatet:

 • Övernattning i dubbelrum på Bäddar & Ängar lör-sön 30 september – 1 oktober
 • Brunch och fika lördag 
 • Brunch och fika söndag
 • 3-rätters middag lördag kväll (exkl dryck)
 • 2 Vinyasa Flow
 • 1 Yang Yin klass
 • 1 meditation
 • 1 Yoga Nidra med sound bath
 • Andningsövningar
 • 1 yoga workshop 
 • Tillgång till bad i jacuzzin under hela vistelsen

Preliminärt schema

Lördag 30/9

8:30  Välkomstcirkel + Kaffe/te, smoothie

9:00 Vinyasa Flow + meditation

10:30 Brunch

11.30 Egentid

15:00 Matigt mellanmål

15:30 Flow + Workshop Inversions

17:45- 19:30 Egentid

19:30 Middag

Söndag 1/10

07.30 Kaffe/te, smoothie

8:00 Morning Vinyasa Flow + Andningsövning

9:30 Brunch

10:30 Silent Walk Fyledalen

13:00 Lätt lunch

13:30- 14:45 Yin Yang

14:45- 15:00 Yoga Nidra /Meditation 

 

Dag 1 - Feel Your Ground

Första dagen städar vi ut gammalt vi inte längre vill ha kvar för att göra plats åt nytt. 

Du får reflektera över allt du bär med dig, utvärdera dess värde och sen genom ritual, meditation och yoga göra släppa taget om det som inte längre tjänar något syfte i ditt liv. 

Utrensande, renande, klargörande. Möjlighet att grunda dig, hitta koppling till jorden och skapa stabilitet och grund för nya utmaningar och intentioner. 

Dag 2 - Root To Rise

Nu är det dags att tillföra näring och i en öppen och frisk miljö så nya frön. Precis som dag 1 arbetar vi med små, enkla ritualer och meditationer, denna gången för att berika ditt inre, sätta nya intentioner och mål och hitta en väg att nå dem. Temat speglas även i den fysiska yogan, som fokuserar på att skapa kraft, på att öppna upp och bjuda in nytt. 

Såhär säger tidigare deltagare

"Emilie är en fantastisk yogalärare, så inspirerande och kunnig! Helgen i Mossbylund gav mig massor av energi och motivation"
Anne Sandblad
En mycket välplanerad och välfylld yogahelg! Fantastisk plats och påfyllnad för både kropp och själ. Suverän guidning av the Lioness Yogini Emilie
Ann Jennervik
"I april 2022 hade jag förmån att uppleva en magisk Yoga Retreat på fantastiska Mossbylund. Det var 2 hela dagar med temat " Självmedkänsla" eller " Self Compassion". Vi började lördagen lugnt med Yin Yoga följt av en liten föreläsning med samma tema. Efter en energirik lunch körde vi en utmanande helkropps Vinyasa klass. Därefter hade vi tid att göra vad vi ville, gänget träffades senare i utomhus poolen innan middagen. Efter den femstjärniga frukosten körde vi ytterligare ett tufft men underbar Vinyasa klass. Helgen avslutades med Yin och Yoga Nidra. Omgivningen, samhörigheten, maten men framförallt de välplanerade, originella klasserna gjorde denna helg till något mycket speciell. Det är viktigt att ibland bara fokusera på sig själv och att unna sig själv egen tid som ger energi för vardagen. Jag längtar verkligen efter möjligheten att vara med nästa gång igen."
Alexsandra Benfield

Yogan

Vinyasa Yoga Få upp pulsen och värmen med starka, flowiga Vinyasa-klasser där du utmanas  att verkligen koppla rörelsen till andetaget och hitta en ljuvlig meditation i rörelse. Klasserna avslutas med en lång avslappning eller guidad meditation

 

Yang Yin Yoga  Vi börjar med ett kort flöde för att sedan landa i stillhet i YinYoga. Här jobbar vi med kroppens djupaste lager och målet är att låta musklerna vila och skapa längd och mjukhet i senor, ligament och fascia(bindväv) Vi håller  varje position hålls i 3-5 minuter under det att du uppmanas hitta stillhet i sinne och i andetag. 

Din yogalärare

emilieBW_round2.png

Emilie Hallgard

500+hr RYT

emilie@studioyogalicious.se

Emilie köpte sin första yogavideo på Sök och Finn i Malmö 1999 och sedan dess har yogan funnits i hennes liv. Efter några år som Body Balance-instruktör hittade hon Vinyasa Flow 2016 och kände att hon hittat hem. Hon har sedan dess utbildat sig till lärare i Vinyasayoga, Yinyoga, meditation, Yoga Nidra och andningsövningar. 

Emilie brinner för att skapa intelligenta, kreativa och lustfyllda yogaflöden där du utmanas både fysiskt och mentalt. Du kan hitta hennes egen yogapraktik på Instagram @gingerem_yoga och på www.gingerem.yoga och på YouTube

Hon har sedan flera år tillbaka en daglig meditationspraktik och inkluderar gärna meditation, andningsövningar och Yoga Nidra i sina klasser. 

Emilie bor sedan tio år tillbaka i Sjödiken tillsammans med man och tre döttrar och arbetar heltid som yogalärare, framför allt med sitt varumärke Yoga Lioness och appen med samma namn. Ladda ner den för iPhone och Android. 

Njut av ljuvliga Bäddar och Ängar

Läs mer om stället här www.bäddaroängar.se

Rummen

Bäddar & Ängar har 10 rum på Österlen i varierande storlek som hyrs ut för korttids- och semesterboende året runt. Ett mysigt boende i Skåne för allt från en avslappnande weekend till lång semester. Umgås och njut av de vackra miljöerna!

I alla rum finns badrum med toalett och dusch. Alla rum har också tv, litet kylskåp, mikrovågsugn, kaffekokare (filter och kaffe) vattenkokare, bestick, tallrikar, muggar, och glas.

Omgivningarna

Du får naturligtvis gott om tid att tillbringa antingen på ditt ljuvliga rum med en bok eller på en löptur eller promenad längs fälten.

Yogarummet

Bäddar & Ängar har definitivt ett av Skånes vackraste yogarum. 

Magiskt ljus, enorm rymd och  fullständigt tyst och underbar!

46CFF534-3FBE-40E2-9E91-3C19BB2669F9

Varmt Välkommen!

💕

Emilie