Unna dig en energikick inför vintern! 

Följ med på Heart Warming Fall Retreat
Mossbylund 29-30 oktober 2022

Early Bird 3795kr t om 15 /9 *

Ett stenkast från havet på Skånes vackra Sydkust hittar du Hotell Mossbylund där vi i slutet av oktober, precis när hösten är som vackrast är, träffas för en helg full av yoga, närvaro, god mat och spa. 

Vi vet alla att det kan kännas svårt med en stundande vinter, och därför kommer den här helgen fokusera på att låta dig dels njuta i stunden, med svettiga vinyasaklasser, lugna, återhämtande yinyogaklasser och meditationer samt kraftfull kundaliniyoga. 

Fokus ligger på att hitta verktyg och rutiner för att göra det lite lättare när mörkret kommer.

Att ha tillgång till ett sätt att röra sig och ett sätt att få tankarna att vara av positiv karaktär kan göra de långa vintermånaderna så otroligt mycket lättare. 

Under lördagen har vi aktiviteter mellan kl 8:30 – 15, det blir Vinyasa yoga, Yin yoga, Workshop, Yoga nidra, meditation och möjligen en liten överraskning.

Efter kl 15 har du tillgång till Mossbylunds ljuvliga spa, där det rekommenderas ett glas bubbel av valfri sort i deras underbara, uppvärmda utomhuspooler. 

Du kan också passa på att boka en behandling, eller varför inte ta ett kallbad i havet? En av skånes vackraste stränder ligger precis nedanför hotellet. 

Halv åtta möts vi i restaurangen för en 3-rättersmiddag. Du kommer innan ankomst få komponera din meny själv utifrån ett antal val. 

När du är redo att ta kväll går du upp till ett härligt, tyst och mjukt rum och njuter av en lång natts sömn. 

Söndagen inleds med en härlig frukost där du med stor sannolikhet hittar det mesta du kan önska dig och sen finns det tid för promenad, löptur längs havet eller spa fram till 11 då vi möts igen för mer vinyasayoga, kundaliniyoga, andningsövningar och yoga nidra med sound bath.

Båda dagarna bjuds det på lyxiga luncher där vi sitter avskiljt och har möjlighet att umgås.

Någon gång runt 15-tiden på söndagen säger vi hej då, och beger oss hemåt fulla med energi att ta oss an allt som kommer med vintertiden. 

Det kommer bli ljuvligt! 

* Priset avser del i dubbelrum. Du kan delbetala 1000kr nu, resten senare

Detta ingår i retreatet:

 • Övernattning i dubbelrum på Mossbylund lör-sön 29-30 oktober 
 • Tillgång till spa lördag 15-19 samt söndag 7-11 
 • Lunch och fika lördag 
 • Lunch och fika söndag
 • 3-rätters middag lördag kväll (exkl dryck)
 • 2 Vinyasa Flow
 • 1 Yin yogaklass
 • 1 Kundaliniyogaklass
 • 1 meditation
 • 1 Yoga Nidra med sound bath
 • 1 session med andningsövningar
 • 1 yoga workshop 

Preliminärt schema

Lördag 29/10

8:30 – samling och presentation

9:00-10:15 Vinyasa Flow

10:30-11:00 Introduktion till Yoga Nidra

11:00-12:00 Workshop – Heart Openers

12:00- 13:00 Lunch

13:00- 13:30 Andningsövningar

13:30-14:45 YinYoga

14:45- 15:00 Meditation

15:00-19:00 Spa

 

Söndag 30/10

7:00-11:00 Spa

11:00-12:30 Vinyasa Flow 

12:30-13:30 Lunch

13:30- 14:45 Yin Yang

14:45- 15:00 Yoga Nidra /Meditation 

 

Yogan

Vinyasa Yoga Få upp pulsen och värmen med starka, flowiga Vinyasa-klasser där du utmanas  att verkligen koppla rörelsen till andetaget och hitta en ljuvlig meditation i rörelse. Klasserna avslutas med en lång avslappning eller guidad meditation

 

Yin Yoga  Här jobbar vi med stillhet och i kroppens djupaste lager. Målet är att låta musklerna vila och skapa längd och mjukhet i senor, ligament och fascia(bindväv) Vi håller  varje position hålls i 3-5 minuter under det att du uppmanas hitta stillhet i sinne och i andetag. 

Dina yogalärare

emilieBW_round2.png

Emilie Hallgard

500+hr RYT

Emilie köpte sin första yogavideo på Sök och Finn i Malmö 1999 och sedan dess har yogan funnits i hennes liv. Efter några år som Body Balance-instruktör hittade hon Vinyasa Flow 2016 och kände att hon hittat hem. Hon har sedan dess utbildat sig till lärare i Vinyasayoga, Yinyoga, meditation, Yoga Nidra och andningsövningar. 

Emilie brinner för att skapa intelligenta, kreativa och lustfyllda yogaflöden där du utmanas både fysiskt och mentalt. Du kan hitta hennes egen yogapraktik på Instagram @gingerem_yoga och på www.gingerem.yoga och på YouTube

Hon har sedan flera år tillbaka en daglig meditationspraktik och inkluderar gärna meditation, andningsövningar och Yoga Nidra i sina klasser. 

Emilie bor sedan tio år tillbaka i Sjödiken tillsammans med man och tre döttrar och arbetar förutom som yogainstruktör som UI/UX Designer. +

martin_round

Martin

Martin Orup/Jeet Devnam och har nyligen avslutat sin tvååriga kundaliniyogalärarutbildning i Stockholm. 
I över tio år har han praktiserat kundaliniyoga och innan det utövade han mer traditionell hathayoga. 

Tanken med hans klasser är att de ska vara tillgängliga för alla och att yogan ska lämna mattan och flytta in i vardagen. 

Fokus ligger på det långa djupa andetag, blicken inåt och fysisk rörelse. 

Fitness from the inside out. Alla resor börjar på insidan. 

Martin kan du följa på Instagram @malmokundaliniyogacenter


IaaBW_round_new.png

Iaa

Iaa körde sitt första yogapass 1999. Yogan blev en naturlig fortsättning på tidigare gymnastik- och baletträning. Efter ett antal år med yoga en gång i veckan åkte Iaa på en yogaresa till Italien. Med yoga flera gånger om dagen i alperna, dagliga andningsövningar, meditation och underbara vandringar tog yogan mer och mer över som träningsform. 

Iaa har testat många olika yogaformer och tycker det är spännande att ta del av yogans rika utbud. Iaa har gått olika intensivkurser och rest till Bali på yogaretreat, vilket var en underbar upplevelse. 2019 var det dags för Iaa att ta nästa steg i yogans värld. Under en termin gick Iaa en utbildning i Global yoga för att bli yogainstruktör. 

Iaa bor i Svedala med sambo och bonusdotter. Iaa är gymnasielärare och läromedelsförfattare i psykologi. Iaa håller även idrottskurser i bl.a. ledarskap och idrottspsykologi. Ett stort intresse är att läsa och skriva om forskning i psykologi och hälsa (se: https://www.iaahedin.se/)

Njut av ljuvliga Hotell Mossbylund

Läs mer om hotellet här www.mossbylund.se

Det bästa med just det här retreatet

 • Kombinationen av den dynamiska Vinyasa Yogan, den stillsamma YinYogan och kraftfulla Kundaliniyogan utgör en fantastisk grund för en bra yogaupplevelse. Du jobbar både muskulärt och med fascia, den djupare bindväven, och i ligament och leder samt med energikroppen, ljud och andetag. 
 • Kombinationen spa och yoga är underbar, då du både får det avslappnande – men också lättsamma- med spa, samtidigt som du får närvaron och möjligheten att utveckla både din fysiska yogapraktik och hitta sätt leva i lugn och harmoni även utanför mattan. 
 • Det är ett perfekt tillfälle att ta med en vän, det finns tid för att umgås, men också tid för dig att vara ensam bland andra och blicka inåt.
 • Emilie uppskattar god mat, lekfullhet, samtal och närvaro. Alla är välkomna och hon  håller ett utrymme för dig oavsett var du befinner dig på din yogiska resa och i livet. 
 • Emilie har varit gäst och haft retreat på Mossbylund tidigare och är väl bekanta med den goda maten, det underbara spat och de härliga rummen.